PANAKOTA AR VĪGĒM UN PISTĀCIJĀM |
← |
Sastāvdaļas:
35% krējums- 200 ml,
10% krējums- 200 ml,
Cukurs – 2 karotes,
Želatīna loksnes – 4 gab.,
Puse apelsīna mizas (smalki sarīvēta),
"Chavroux" kazas piena siers ar vīģēm (istabas temperatūras) – 300 g,
Vīģes – 2-3 gab. (sagrieztas plānās šķēlēs),
Pistācijas – 100 g (rupji sasmalcinātas),
Medus – 6 ēdamkarotes.
Pagatavošana:
Iemērciet želatīna loksnes aukstā ūdenī uz dažām minūtēm.
Ieliejiet traukā krējumu, pievienojiet cukuru un sarīvētu apelsīna mizu un karsējiet, nepārtraukti to maisot, līdz cukurs izšķīst.
Kad želatīna loksnes uzbriest, “izspiediet”tās ar rokām, pievienojiet karstajam krējumam un maisiet līdz želatīns izšķīst. Tad pievienojiet kazas piena sieru un maisiet līdz masa sacietē.
Samitriniet trauku (kurā gatavojat Panakota porcijas) ar ūdeni, pievienojiet krējumu un siera masu un atdzesējiet vismaz dažas stundas.
Pirms pasniegšanas izrotājiet Panakotu ar vīģes šķēlītēm, sasmalcinātām pistācijām un pārklājiet ar medu.
↑ | ← |