"Chavroux" KAZAS SIERA UZKODA |
← |
Pagatavošana:
Jums vajadzēt vienu kastīti Chavroux - franču mīksto kazas sieru, kas ir lielisks, nopērkams visos lielākajos pārtikas veikalos, tas mūsu mājās ir teju vienmēr. To ziediet uz neliela šķīvja, vēlams ar zelta maliņu, lai svētku sajūta.
Lejiet bļodiņā labu olīveļļu aptuveni 50ml un pievienojiet 2-3 ēd.k. balzamiko. Sasmalciniet 2 nelielas ķiploka daiviņas, saspiediet tās ar nazi, lai ir pēc iespējas viendabīgāka masa, lai nav lieli gabali. Smalki sačopojiet 5-6 tumšās olīvas, kādu pārīti saulē kaltētu tomātu, kas noturēti olīveļļā. Visu iepriekš minēto pievienojiet olīveļļai un balzamiko, pieberiet 1/4 tējkarotes čilli pārslas, nedaudz svaigi maltus melnos piparus. Pierīvējiet aptuveni 1/3 svaiga citrona miziņu, piešaujiet svaigas timiāna lapiņas. Visu kārtīgi izmaisiet un lejiet pāri kazas sieram, izlīdziniet. Dekorējiet ar tumšajām olīvām, kādu timiāna zariņu. Baudiet uzreiz ar rupjmaizes sausmaizītēm vai lavašu, čapatī, siltu bageti, par ko sirds straujāk pukst, tas derēs. Lai gan šo uzkodu var kādu brīdi noturēt, lai garšas uzšauj salūtu vai pagatavot vakarā brokastīm, tad garšas spēlēs simfoniju.
Šī būs jauka uzkoda brokastīs, svētku galdam vai filmu vakaram.
Šī būs jauka uzkoda brokastīs, svētku galdam vai filmu vakaram.
↑ | ← |