Ķirbju biezzupa ar zilo sieru |
← |
Sastāvs:
"NaTurek GrandBlue" zilais siers,
Ķirbis (800 g),
Kartupeļi,
Burkāns (vidējs),
Sīpols,
Ķiploki (2 daiviņas)
Vistas buljons (1 L),
Daži sviesta gabaliņi,
Sāls, pipari (pēc garšas),
Ķirbju sēklas (pēc garšas),
Timiāna zariņš (dekorēšanai).
Pagatavošana:
Nomizojiet un sagrieziet ķirbi mazos kubiņos. Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 200˚C un apmēram 20 minūtes cepiet ķirbju gabaliņus uz cepešpannas. Kamēr ķirbis cepās, lielā katliņā izkausējiet 2 sviesta gabaliņus un pievienojiet sagrieztus kartupeļus, sīpolus, burkānus. Tos visus apcep, līdz dārzeņi ir mīksti un sautē tos kopā ar ķiplokiem. Pēc tam katlā ielejiet 2 litrus vistas buljona, pievienojiet sacepto ķirbi un apkaisiet ar sāli un pipariem, vāriet apmēram 20 minūtes. Sasmalciniet zupu ar blenderi, ielejiet zupu šķīvī un pirms pasniegšanas apkaisiet ar sieru, ķirbju sēklām un timiāna zariņu. Šī zupa labi saderēs ar Ciabatta grauzdiņiem.
↑ | ← |