KĀRTAINĀS MĪKLAS PĪRĀGS AR KAZAS PIENA SIERU UN SPINĀTIEM |
← |
Sastāvs:
“NaTurek Kozi Mild” vai “Chavroux” kazas piena siers,
Saldēta kārtainā mīkla – 2 loksnes,
Spināti – 800 grami,
Ķiploka daiviņas – 2 gab.,
Olas – 2 gab. ,
Sīpols – 1 gab.
Pagatavošana:
Nomazgājiet spinātus, noteciniet ūdeni un sasmalciniet. Smalki sagrieziet sīpolu, apcepiet to, pēc tam pievienojiet sasmalcinātu ķiploku.
Ielieciet sieru bļodā, spinātus, ceptus sīpolus un ķiplokus, pievienojiet sakultu olu (atstājiet nedaudz virsmas pārklāšanai) un visu kārtīgi samaisiet.
Kad mīkla ir sasilusi, izvietojiet vienu loksni uz cepešpannas, uzlieciet siera un spinātu maisījumu un vienmērīgi izlīdziniet. Pārklājiet to ar otru mīklas loksni, aizspiediet visas maliņas un virsmu pārklājiet ar olu.
Iegrieziet pīrāga augšdaļā griezumus vai izveidojiet dažus caurumus, lai cepšanas laikā pīrāgs "elpotu". Liek pīrāgu uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos un cep apmēram 40–45 minūtes, līdz augšdaļa kļūst zeltaini brūna.
Pasniedz ar mīļāko mērci un dārzeņiem.
↑ | ← |