Pīles fileja ar augļiem un “NaTurek GrandBlue” sieru |
← |
Sastāvs:
“NaTurek GrandBlue” vai “Saint Agur” zilais siers - 1 gab.,
Pīles fileja - 3 gab.,
Konservēti bumbieri - 100 g,
Konservēti persiki - 100 g,
Saldie kartupeļi - 400 g,
Mazi burkāni - 3 gabali,
Vīģes - 1 gab.,
Sarkanais sausais vīns - 500 ml,
Brūnais cukurs - 1/5 glāzes,
Sviests - 40 g,
Piens - 300 ml,
Sāls, pipari pēc garšas,
Zaļumi dekorēšanai.
Pagatavošana:
Pīles filejas nomazgājam, uz 10 minūtēm iemērcam sālītā ūdenī. Uz stundu liekam cepeškrāsnī, kura uzkarsēta līdz 55 grādiem, lai gaļa būtu sulīgāka.
Saldos kartupeļus nosusinām, sagriežam kubiņos, vārām, liekam blenderī, pievienojam pienu, pievienojam sāli, piparus un visu samaisām biezenī.
Gatavojam augļus, ievietojot tos cepešpannā - trīs bumbieru un persiku pusītes un izrotājam tās ar zilā siera kubiņiem. Ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī līdz 180 grādiem un cepj, līdz siers izkūst. Karamelizējiet atlikušos konservētos bumbierus un persikus, izkausējot sviestu pannā, pievienojot brūno cukuru un, kad masa kļūst vienveidīga, apviļājot tajā sagrieztos augļus. Cep apmēram 15-20 minūtes, nepārtraukti maisot.
Citā pannā izkausējam sviestu un uz lēnas uguns sautējam burkānus un vīģi sagrieztu daiviņās.
Ievietojiet pīles filejas uzkarsētā pannā, apkaisa ar sāli un pipariem. Cep, līdz gaļas ārpuse kļūst brūna, un iekšpuse ir nedaudz rozā.
Kamēr pīle gatavojas, mēs gatavojam vīna mērci, kausējot sviestu pannā, ielejot ēdamkaroti brūnā cukura un pielejot vīnu. Maisiet apmēram 7 minūtes vai nedaudz ilgāk (jo vairāk alkohola iztvaiko, jo mērce labāk garšos).
Uzlieciet kartupeļu biezeni šķīvja vidū un ar karoti to izlīdziniet pa apli, lai biezenis izvietotos tuvāk šķīvja malām. Tad uz kartupeļu biezeņa apļa uzlieciet uz pusēm sagrieztu pīles fileju, aplaistiet to ar vīna mērci, pievienojiet bumbieru un persiku pusītes ar zilo sieru, izrotājiet ar sautētiem burkāniem, vīģēm, karamelizētiem augļiem un zaļumiem.
↑ | ← |